Wintec Zadels

Wintec zadels

Wintec is een zadelmerk wat al jaren op de markt is. Wintec is een innovatief merk en probeert jaarlijks nieuwe modellen, innovaties en aanpassingen door te voeren. Wintec zadels zijn van kunststof, wat meerdere voordelen heeft.  Kunststof is lichter, diervriendelijk  (geen dier voor gestorven) en onderhoudsvriendelijk.

Daarnaast zijn Wintec zadels uniek door hun nieuwe HART systeem ( Horse And Rider Technology) en stelt daarbij nieuwe normen in op het gebied van comfort en prestatie en helpt de ruiter een perfecte houding aan te nemen. De nieuwe modellen zijn uitgerust met het nieuwe Equileather®, een synthetisch materiaal dat ontwikkeld is om lichter van gewicht te zijn en voor een betere grip in de zit. 

Wintec maakt gebruik van EASY CHANGE® Gullet Systeem en het EASY CHANGE® Riser Systeem, hiermee is mogelijk om het zadel te kunnen aanpassen en zo de veranderingen van het paard te kunnen volgen (binnen bepaalde grenzen). 

De boom welke gemaakt is een Elastiflex boom, welke ondanks dat een boomzadel is wel de mogelijkheid geeft om beweging te kunnen volgen van ruiter en paard. Daarnaast heeft Wintec unieke Cair-systeem in de kussens, hierdoor kunnen de kussens kleine oneffenheden en beweging van het paard goed volgen en zich direct aanpassen. 

Wintec zadels

Wintec light pony zadel is extra licht. Iets wat fijn is voor de kleinere pony’s en voor de ruiters die het zadel moeten tillen. 

Zadel is te passen in 15″

Wintec 500 is er te passen in een dressuur en Veelzijdigheidsmodel. De zadels geven de kleine ruiter voldoende steun, maar ook vrijheid om hun zit goed te kunnen ontwikkelen. 

Pas zadels zijn 15″