Tarieven en mogelijkheden

Tarieven

Pasconsulten

Onderstaande prijzen zijn inclusief (21% BTW), maar exclusief bijkomende reiskosten.  Wanneer er meer op route of bij u op stal zijn kunnen de reiskosten worden gedeeld. (max van 3  klanten per dag)

Reiskosten:

Adressen tot 100 km enkele reis vanaf Havelterberg 0,25 cent/km
Adressen verder weg dan 100 km enkele reis wordt gerekend met 0,35 cent/km

Er kan worden gepind of contant. it om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en daarvoor een eerlijke prijs te rekenen. Twijfelt u eraan welk tarief voor u van toepassing is neem gerust contact op. 

Voor wie?

 • U bent op zoek naar een boomloos zadel en weet ongeveer waar u naar op zoek bent.
 • U heeft een drie a vier zadels op het oog en uw wilt deze graag proberen.
 • U wilt boomloosrijden ervaren op een paar voor geselecteerde modellen.
 • U heeft een jong paard en wilt voor het inrijden kijken met welk zadel dit zou kunnen.

Het consult:

Vaak voldoet dit consult prima, daarom ook vaak de standaard. Het consult duurt maximaal 2,5 uur. Ervaring is dat er een kleine selectie wordt gemaakt, meeste paarden zijn het na 3 a 4 zadels passen echt zat ook.

Let op: Weet u niet waar u naar opzoek bent (geen voorkeur voor engels, western of klassiek bijvoorbeeld) dan raadt ik u aan om een uitgebreid consult te nemen.

Er is dan meer tijd om meerdere modellen te proberen en te testen. Blijkt dat het achteraf niet nodig is, dan worden de kosten alsnog aangepast naar standaard. 

Voor wie?

 • U bent nog helemaal niet bekend met boomloosrijden en u wilt uitgebreid meerdere modellen en type zadels uitproberen. 
 • U wilt een ander zadel en wilt meerdere (lees vier of meer) zadels proberen. 
 • U wilt naast een boomloos zadel ook een barebackpad uitproberen. (graag van te voren aangeven, heb ik niet standaard mee.)

De ervaring leert dat wanneer u niet weet welke richting u uit wilt en dus meerdere zadels uit diverse disciplines wilt proberen dat een consult langer duurt. Ook is het voor paard en ruiter gewenst dat ze wat langer de tijd krijgen om de manier van rijden goed te ervaren. Uiteraard help ik u daar bij. 

Het consult duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. 

Let op: Mocht blijken dat het sneller kan of dat u de keuze al snel gemaakt is, dan wordt het pasconsult aangepast naar een standaard consult. 

Voor wie?

 • U heeft een eigen boomlooszadel en wilt deze gecontroleerd of aangepast hebben.
 • U heeft een boomlooszadel 2e hands aangeschaft en wilt weten of het wel goed ligt. 

Consult

Een standaard pasconsult maar puur gericht op uw eigen zadel. Er wordt wel gereden.  Consult neemt ongeveer 1.5 uur in beslag. 

Let op: Wanneer blijkt dat uw eigen zadel niet passend te krijgen is, kan er gekeken worden naar een ander model. De kosten van een normaal pasconsult zullen dan in rekening worden gebracht, mits er tijd voldoende is.  Anders dient er een nieuwe afspraak te worden ingepland. 

Voor wie?

 • U heeft eerder een pasconsult gehad en u wilt (binnen 3 maand na het 1e consult) uw nieuwe/2e hands zadel afgepast hebben op uw paard.
 • U heeft al een zadel en wilt alleen graag weten of de boom/forkmaat nog klopt. 

Consult

Dit consult duurt maximaal 1 uur. 

Let op: dit is echt een korte check, wilt u meer tijd dan wordt er een ander consult aangeraden. 

Werkgebied en Reiskosten: 

De reiskosten zijn € 0,25 cent per kilometer gerekend vanaf Havelterberg 7974 HE tot een 100 km enkele reisafstand. Wanneer u verder weg woont (> 100 km enkele reis) wordt er gerekend met 0,35/km. 

Werkgebied is voornamelijk Noord en Midden Nederland (Drenthe, Overijssel, Gelderland, flevoland, Noord-Oostpolder, Utrecht, Friesland en Groningen). 

Ik werk in bovenstaande gebieden, bij uitzondering reis ik verder, maar dan op aanvraag. Uiteraard kunt u mij benaderen voor vragen of een doorverwijzing naar een collega. Heeft u op stal meerdere mensen die graag willen, is in sommige gevallen wel mogelijk. 

Woont u verder weg, twijfelt u of ik wel/niet bij u kom, stuur mij een mail om te overleggen.