Cellpad

Cellpad in gebruik

Cellpad is een unieke drukverdelend materiaal.  Welke speciaal ontwikkeld is voor het gebruik in de paardensport.  Cellpad komt ook uit onafhankelijke drukmeet testen als zeer goed uit de bus en geeft een drukverlaging van +/- 15%. Randen van inlage / shims zijn duidelijk minder goed zichtbaar bij de drukmeet testen, iets wat vaak in andere dekjes juist als aandachtspunt naar voren komt.

Ik wil alleen producten verkopen waar ik achter sta, welke daadwerkelijk bewezen goede resultaten hebben en welke bijdragen aan een beter welzijn van onze paarden. Cellpad is zo’n product waar ik ontzettend blij van word!

Cellpad is voornamelijk geschikt voor boom en boomloze modellen waarbij gebruik word gemaakt van kussens zoals (Trekker, Startrekk, HM-saddel en Easytrek). Onder deze modellen kan gebruik worden gemaakt van een normaal zadeldek met als extra drukverdeling deze losse pad. 

Ik ben op dit moment druk bezig met het opzetten van een webshop, deze is voor enkele producten inmiddels al online!!

GA HIER DIRECT NAAR DE WEBSHOP

Cellpad

Cellpad is begonnen met het maken van zadelonderleggers, maar doordat er veel meer momenten en onderdelen in ons harnachament zijn welke druk kunnen geven, is het assortiment inmiddels uitgebreid naar onderleggers voor hoofdstellen, longeersingels en mensport artikelen. 

De CellPad vormt zich naar de contouren van de rug van het paard en vormt daardoor een stabiele basis voor de ligging van het harnachement. Door de zelfregulerende eigenschappen ontstaat een ideale ergonomische gewichtsverdeling van het harnachement hetgeen paard en ruiter/menner ten goede komt. Het vermindert het schokken en verlicht de drukpunten.

Naarmate de temperatuur in de CellPad toeneemt, voelt hij zachter aan, wordt elastischer en ontstaat er een hogere conformiteit. Bij lagere temperaturen, voelt het materiaal iets harder aan en heeft het een hogere viscositeit. Door de ongeëvenaarde puntelasticiteit zorgt de CellPad voor een nauwkeurige ondersteuning en drukverlaging zonder dat de ligging van het harnachement wordt beïnvloed.

Ik ben zelf ontzettend blij met de producten van Cellpad en al vele klanten van mij en daarom ben ik verkooppunt.  

Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van mijn webshop, deze is voor enkele producten al online! 

Klink hier als je naar de WEBSHOP wil 

Drukmeting met Cellpad

Tijdens de testperiode heeft Cellpad paarden en pony’s  gebruikt die de volgende klachten hadden:

  • Bindweefselbulten (ernstig)
  • Open drukplekken
  • Verdikkingen
  • Staakgedrag
  • Pijnlijke rug
  • Revalidatie
  • Kale plekken

De paarden met bovenstaande klachten zijn zeer gebaat bij het gebruik van Cellpad. Maar liefst 84% van de paarden is volledig “genezen” en bij 16% van de paarden was sprake van een aanzienlijke verbetering binnen 2 maanden.

cellpad drukmeting

Om met eigen ogen te kunnen zien wat Cellpad doet, zijn er speciale drukmetingen gedaan door Linda M.J. Roost MSc van “Paerd”. Zij meet als een van de weinige in Nederland via het Novel Pliance zadelmeetsysteem.

Dit gebeurt met een sensormat waarin 256 sensoren zijn verwerkt die met een snelheid van 50 Hertz meet hoeveel kilopascal en Newton aan druk zich op de paardenrug bevindt. 

Uit de data wordt een kleurenpatroon gevormd waarbij de kleuren de kracht per oppervlakte aangeven. Uit deze meetsessie is gebleken dat de Cellpad ongeveer 15% aan druk wegneemt wat een aanzienlijk percentage is.

Linda is zeer te spreken over de meetresultaten en noemt het een levend orgaan tussen het dekje en het zadel van het paard!