Boomzadels en Zadelwijzer

Flexibele zadelsystemen en Boomzadels

Iedere paard en ruiter combinatie is uniek en vraagt zijn eigen benadering. In veel gevallen blijkt boomloos of flexibel een goede optie, maar er zijn toch ook paarden en ruiters welke meer gebaad zijn bij een zadel met vastere of minder flexibele boom. 

Passend zadel 

Een goede pasvorm van de boom is een éérste vereiste bij het vinden van een goed boomzadel. Omdat ik erg open sta voor meerdere richtingen is mijn ogen een goedpassend boomzadel dan ook zeker een alternatief. 

Maar!! paarden veranderen wel door het jaar heen of door training en dat moet een zadel kunnen volgen, anders geeft het schade en beperkingen. De boomzadel merken welke ik in mijn assortiment heb opgenomen zijn dan ook goed aanpasbaar. Dit doormiddel van een te veranderen kopijzer, traploos te persen kopplaat en als allerbelangrijkste een hoge mate van flexibiliteit in de boom zelf.  Deze zadels hebben dan ook zeker geen houten boom met metalen frame.  De boomzadelmerken waarmee ik werk kunnen stuk rotatie aan, lichte buiging en veerring en enkele hebben zelfs een thermoplastische boom die zich aanpast doormiddel van gebruik/temperatuur.  Daarbij vind ik kwaliteit maar ook de betaalbaarheid een punt van aandacht.

ZadelWijzer

Boomloos Zadelpasservice is gespecialiseerd onderdeel van mijn bedrijf “ZadelWijzer“. Binnen “ZadelWijzer” richt ik mij op rug/bewegingsproblemen bij paarden en mensen, het delen van kennis omtrent anatomie/training en correct passend zadel. 

Om verwarring te voorkomen heb ik mijn assortiment “flexibele zadelsystemen” niet onder de boomloze aanbod wil scharen, en heb ik deze onder gebracht onder andere bedrijfsnaam. Dat neemt niet weg dat je gewoon via mij beide kan passen.  Ook is het mogelijk om uw eigen zadel na te kijken en als het mogelijk is aan te passen. Wil je door naar de site van Zadelwijzer? Klik hier..

Assortiment

In mijn assortiment heb ik gekozen voor zadels welke passen binnen mijn visie.  Het is belangrijk dat de zadels goed aan te passen zijn voor het paard, bewegingsvrijheid geven, correcte balans geven aan de ruiter en betaalbaar. 

Merken

Op dit moment heb ik in mijn assortiment

  • Wintec
  • Bates
  • Arena
  • Butterfly
  • SeaBis
  • Ruiz Diaz
  • Zaldi 
  • Letek/ Tekna